Krajem svake godine malo usporim sa radom, a vrijeme koristim kako bi zahvalila na svemu dobrome što mi je godina u odlasku donijela. Svi znamo kakva nam je bila 2020-ta godina i nije mi bilo lako na kraju izvući samo ono pozitivno, ali kada sam krenula ispalo je da imam puno toga na čemu mogu biti zahvalna. Ove godine, osim uobičajenog doniranja za razne humanitarne akcije, htjela sam učiniti više. Tako je nastala naša „Čarolija Blagdana Vibela Design“.

Kada je počinjala bila sam spremna dati sve, i ono što sam stvarala cijele godine i naše vrijeme (mene i moje obitelji koja mi pomaže) i trud i rad, a i ono malo novaca na računu. Svjesno sam bila spremna odreći se i zarade oko Božića, jer nisam imala vremena uzimati veći broj narudžbi, nekako mi nije bilo ni do stvaranja, ni do prodaje. Dogodila mi se ozbiljna kreativna blokada i nedostatak motivacije zbog svega što se događalo u ovoj godini.

Uvijek sam darivala oko Blagdana, ali ova godina me posebno naljutila, cijelu godinu gledam ljude koji ostaju bez posla, bolesne, tužne, razdvojene obitelji, prepucavanja oko istih tema, ljude na cesti nakon potresa, starce koji umiru sami po staračkim domovima, djecu koja nemaju dovoljno hrane, poplavljene kuće pred Božić. I moja obitelj se bori, ali spadamo u one sretne, živimo u jednom od bogatijih dijelova Hrvatske, radimo, zarađujemo, imamo zdravlje, svoje hobije i poslove, topli dom, šest mačaka i psa. Priznajem nisam mogla ostati mirna na sve što se događa i došlo mi je sto puta da odustanem od svega, zatvorim tvrtku i pobjegnem iz „on-line“ svijeta, ipak odlučila sam se boriti oružjem kojim najbolje baratam, širenjem blagdanske čarolije. Rekla sam sebi, ako ću otići idem u svom stilu „baš u inat Babarogama“.

Tako sam pokrenula „Čaroliju Blagdana Vibela Design“; Foto Kutak, Malekreatorw, Adventski kalendar i na kraju Blagdansku aukciju. I što se dogodilo?

Prava čarolija….

Ove godine nismo mogli nastaviti praksu da ugostimo Djeda Mraza i darujemo djecu na taj način, pa smo organizirali besplatno Božićno fotografiranje i individualno druženje sa obiteljima uz kuhano vino i čaj, a djeca su dobila i prigodne poklone.Podijelili smo preko 50 poklon paketa za djecu. Da vi samo znate koji sjaj u očima su imale obitelji kada su odlazile od nas, nisu oni dobili ništa materijalno vrijedno, malo druženja uz topli čaj i kuhano vino, Božićnu atmosferu, razgovor i zabilježen trenutak na fotografiji. Puno novih poznanstava, priliku da me ljudi upoznaju uživo, da se osobno zahvalim nekim mojim klijentima, mnoštvo lijepih poklona, te motivaciju da nastavim.

Mali kreatori

Odabrala sam i tri kreacije malih kreatora koje ću im izraditi na poklon.

Adventski kalendar

Kroz darivanje u našem Adventskom kalendaru poklonili smo 24 poklon paketa iz našeg asortimana, vrijednost jednog poklon paketa bio je od minimalno od 60 do maksimalno 700 kn.

Dobrotvorna aukcija „U Bestovju nitko nije sam na Božić“

Kako bi usamljenim, starijim članovima iz mog mjesta pokazala da nisu sami, organizirali smo aukciju naši proizvoda, te proizvoda i usluga naših dragih prijatelja. Podijeli smo sedam poklon paketa u vrijednosti od oko 900 kn i razveselili naše umirovljenike. U ovu akciju uključilo se puno divnih ljudi, tako da nam je ostalo novaca za novu akciju za Uskrs. Jedno divno, posebno iskustvo.