Novoosnovani kreativni kolektiv Artizanat pozvao me da budem dio njihove priče i sretna sam da sam im rekla „DA“. Prošli vikend organizirali su  svoje prvo modno događanje u svima nam dragom jarunskom klubu i baru Aquarius. U subotu, sve je započelo sa modnom revijom koju su otvorile moje VIbelice, a na kojoj se predstavilo još 12 kreativnih članova Artizanata. 

Na reviji je prikazana zimska kolekcija Vibela Design, Čarolija Blagdana, koja je svojevrsni presjek Vibeline filozofije, angažirana, održiva moda, rad bez otpada i odgovorna kupovina. Bila je to i najava povrata naše suknje Belapudl, jedna suknja sa bezbroj lica, kojim se potiče pametna kupovina.

Ostatak vikenda bili smo tu dostupni za showroom prezentaciju i prodaju. Slow fashion Weekend pokazao je širok spektar različitih rukotvoraca i modnih brendova ujedinjenih u stremljenju ka održivosti i promoviranju spore mode. Kako je shvaćanje i prihvaćanje važnosti spore mode još u povojima, Artizanat ovakvim eventom omogućava još jednu platformu za promociju lokalnog dizajna te ohrabruje male obrtnike rukotvorce da se ujedinjeni postave na scenu. Kroz showroom segment eventa posjetiteljima se omogućava transparentni uvid u dizajnerski proces kroz razgovor s autorima i dogovor custom-narudžbi na licu mjesta. Kako sam slogan eventa najavljuje: SLOW FASHION NIJE SCIENCE FICTION.

Fotografije: Šimun Bućan; Zvonimir Ferina

Organizacija SF vikenda ArtiZanat

Organizacija revije Nika Vrbica