Vibela Design

Modni brand koji spaja vintage i retro esetiku sa modernim vremenom. Rade se limitirane serije i unikatni proizvodi, sve ručni rad. Uz prepoznatljive kreacije za žene, krenuli smo i sa izradom dječje linije Vibela Kids, te platnenih torbica i pregača pod nazivom Vibela Home.

Ivana Filipović, dizajnerica

Vibela je nastala kao rezultat moje velike kreativne energije,ljubavi prema retro i vintage modi, dizajnu, šivanju, ručnom radu i odjeći sa pričom. Cilj mi je da se u odjeći koju ja dizajniram svaka žena osjeća ženstveno, poželjno i nesputano. Prvenstveno dizajniram ono što i sama volim nositi. Smatram da moj dizajn mogu nositi sve žene koje vole i prihvaćaju svoju ženstvenost, bez obzira na konfekcijsku veličinu i broj godina.

Najviše se veselim stvaranju za djevojčice. Moj san je da barem jedna od njih sačuva moj rad kao uspomenu i kao najdraži odjevni predmet iz djetinjstva, jednako kao što ja čuvam svoj „šosek koji se okreće“ već skoro 40 godina.

Osobno podržavam tzv. Sporu modu (slow fashion), što ne znači da više ne kupujem brendove prisutne na tržištu, ali kada kupujem razmišljam i kupim samo ono što mi se uklapa u moj stil. Često kupujem rabljenu i recikliranu odjeću i obuću. Prednost, prilikom kupovine,uvijek dajem malim proizvođačima i lokalnim tvrtkama. Na taj način dajem svoj doprinos održivom razvoju. Razumna kupovina i kupovina od lokalnih malih proizvođača, osim pozitivnog ekološkog utjecaja korisna je za razvoj lokalne zajednice i društva u cjelini. Trudim se raditi „bez otpada“, tako da od ostataka tkanine radim torbice za kupovinu, razne modne dodatke i slično. Pomažem zajednici koliko mogu i često sudjelujem u humanitarnim akcijama. Želim mojem djetetu ostaviti čim bolji svijet.

Velika ljubav su mi originalni vintage predmeti i odjeća, a uvijek mi je poseban izazov pravljati postojeće odjevne artikle dajući im novi život.

 

Pišite nam

Kontaktirajte nas i pitajte sve što Vas interesira ili dogovorite osobni termin.

Kontaktirajte nas

IZ MEDIJA