Jedna od glavnih posebnost Vibele je angažirana moda, kao što je bio primjer ove revije koju smo održali u sklopu 14. burze (sajma) mali vlakova i autića. Revijom i cijelom kolekcijom podržali smo grupu entuzijasta i zaljubljenika u vlakove i makete. Cilj nam je bio promovirati sam događaj, kao dio tehničke kulture, muzej malih vlakova sa jednom od najvećih kolekcija u ovom dijelu Europe, te svojim angažmanom ukazati na predivnu parnu lokomotivu koju žele obnoviti. Trudim se raditi dizajn sa pričom, pa tako i modu sa dodatnim ciljem.

Sve tkanine su imale veze sa putovanjima i prijevoznim sredstvima, a reviju su nosile curice i žene iz Virovitice i okolice koje su se prijavile naš natječaj.

Malo o lokomotivi i kako vi možete pomoći!
Virovitička parna lokomotiva 51-136 od 1985. godine krasi prostor pored Željezničkog kolodvora. Proizvedena je davne 1942. godine u Slavonskom Brodu. Kao i ostale parne lokomotive, koje se zbog raznih nedostataka u današnje vrijeme više ne upotrebljavaju, uglavnom služi u turističke svrhe i plijeni poglede svih prolaznika. Virovitička parna lokomotiva u trošnom je stanju, a kako bi joj vratili stari sjaj, Društvo čuvara tehničke kulture “Oto Horvat” pokrenula je projekt obnove u sklopu ovogodišnje izložbe “Virovitica voli vlakove”. Glavni cilj ovog projekta je obnova lokomotive koja bi, da ju se dovede do voznog stanja, iznosila oko 500.000 kuna, no za početak žele prikupiti 30.000 kuna kako bi zaustavili daljnje propadanje lokomotive.

Ovo su podaci za donacije izvana ili direktno na račun udruge Društvo čuvara tehničke kulture “Oto Horvat”:
Projekt u sklopu izložbe “Virovitica voli vlakove”
PRIVREDNA BANKA ZAGREB
IBAN: HR2423400091110415542
ZA OBNOVU PARNE LOKOMOTIVE
(www.icv.hr)